Stuteri Seijsing är beläget vid Kornsjösjön, 2,5 mil sydväst om Örnsköldsvik, mitt i det vackra Höga Kusten

Uppdaterat

2022-01-01

- Dagbok

 

Hejsan!

Det är jag (Katarina) och min make Daniel som hösten 2009 startade upp stuteri Seijsing. Vi inriktar oss på minishetlandsponnyer och vårt mål är bland annat att avla fram vackra, användbara ponnyer med god exteriör och bra temperament. Lite extra satsar vi på att de ska ha bra rörelser.

Det hela började då vi 2006 fick tillfälle att köpa minihingsten Påninas Casanova. Casanova passade fint in med våra tre halvblod och lyckades charma oss så till den grad, att vi bestämde oss för att satsa på uppfödning av denna underbara ras. 

2009 blev ett händelserikt år för oss. Casanova blev godkänd på Wången, våra första ston köptes in, ett av dom levererade vårt första föl och stuterinamnet Seijsing godkändes. Mycket har hänt under de 15 år som gått sedan vi köpte Casanova. Våra ponnyer har kammat hem ett gäng BIS, res-BIS, championat och SUCH-utmärkelser. Vi har fött upp både en godkänd hingst och diplomston. Vi har även hunnit få ett av våra avelsston ELIT-premierad och om det går som jag tror, blir det flera framöver.

För tillfället äger vi två avelsgodkända hingstar, fyra avelsston, två ungston och två föl.

Det känns fortfarande lika roligt och spännande idag, som det gjorde för 15 år sedan och vi har insett att det är enormt mycket att sätta sig in i, för att kunna bedriva en lyckad avelsverksamhet.

                           /Daniel & Katarina

 

 

Du är besökare [counter]