Dagbok

Tillbakablick 2022

2023-02-08

2022 blev året då vi slutligen gjorde slag i saken och minskade ned drastiskt på hästantalet. Vi har nu endast drygt 1/3 kvar och två till ska säljas. Det har såklart varit oerhört tufft att skiljas från ponnyerna men med facit i hand var det helt rätt beslut. Orken fanns inte längre och har man då alltför många ponnyer försvinner glädjen i det hela. Vi är mycket nöjda och glada över alla de fina hem som våra ponnyer fått flytta till och vi önskar alla nya ägare stort lycka till med guldklimparna och hoppas att ni ska få lika mycket glädje tillsammans med dem som vi har haft!

Utöver att sälja ponnyer han vi vara med på två utställningar och en sommarpremiering. Vårt inköpta sto Celine var tre år så det var henne vi var ute med. Till vår stora glädje kammade hon hem Diplomet på premieringen, utöver ett guld och en championtitel under säsongen. 

Vi fick 2022 ett föl efter Candy X Pontiac. En jättefin brun hingst som det ska bli mycket spännande att följa framöver. Även Svampen var dräktig men hennes föl förlorade vi sorgligt nog i ett felläge. Till vår glädje tog Svampen sig igen och vi håller nu tummarna för att det går bättre denna fölning. Det är det enda föl vi väntar i år. 

Till vår glädje har vår hingst Casanova nu höjts till A!

Vi har även fått fler ELIT-ston. Både Ofrade, Millimeter och Rinett (Rinett är såld) är nu ELIT-belönade. Det känns stort!

Till sommaren kommer vi att låta betäcka fyra ston. Candy, Svampen, Celine och så vårt nya Dartmoorsto. Hon är fyra år, heter Rowan Lodge Leia och belönades med 41 poäng och Diplom under 2022. Vi insåg att vårt äldsta barn inte har så många år kvar att rida minisarna, därför började vi leta efter en större ponny som så småningom ska bli deras ridponny. Det är verkligen roligt att starta upp med en ny ras och Leia håller som bäst på att ridas in nu för att sedan få en viloperiod under betäckningssäsongen.

På bild nedan: Celine när hon knep Diplomet.