Dagbok

Casanova GI !

2014-08-29

Förra helgen åkte vi med Casanova på generalmönstring i Bollnäs. Han har hunnit bli 9 år och det var därför dags för honom att granskas för att se att han fortfarande håller måttet... 2009 godkändes han med 40p. Vi vet att han utvecklats mycket under dessa fem år, men när Ronny Johnsson (domaren för dagen) läste upp raden 8 8 8 9 9 = 42p så jublade vi. Oj vilka poäng!  =)

Extra roligt var det att Casanova genomförde ett lysande bruksprov som belönades med raden 9 8 8 10 = 35 (8,75). Det känns så roligt att han visat att han inte bara är snygg och rör sig bra, han är dessutom en mycket trevlig bruksponny. Han har nu uppnått avelsvärdeklass GI, vilken är den högsta avelsvärdeklassen han kan uppnå med egna meriter. Nu är det upp till avkommorna att visa framfötterna så att han kan bli A-premierad    =)     Intresset för honom är stort och det är flera som hört av sig och är intresserad av att leasa honom. Det ska bli spännande att se var han kommer stå under de kommande betäckningssäsongerna.

 

Även Casanovas äldsta dotter Winnie (Seijsings Iron Will, 3 år) visades fram på premieringen i Bollnäs, hon fick 37p. Vi hade hoppats på 38-39 men domarna har varit enade under säsongen om att hon inte är färdigutvecklad ännu. Vi får se hur hon utvecklas under vintern och det ska bli spännande att höra vad domarna tycker om henne nästa sommar. Hon är verkligen underbart vacker och har det trevligaste temperament man kan tänka sig. Om hon nu inte skulle bli någon utställningsstjärna kommer hon i alla fall att göra succé som bruksponny.