Dagbok

Casanova BIS Nordvik

2014-08-10

Förra helgen var vi på utställning i Nordvik. Det var Dartmorföreningen som anordnade RIKS-utställning och de bjöd in shetlandsponnyer, russ och welshar att delta. Vi hade bestämt att visa fram Casanova och det kändes verkligen jättespännande, det var två och ett halvt år sedan han visades senast. Då blev han BIS-vinnare på 42p och lite press kände jag allt  =)

Jag visste att han skulle möta en svart standardhingst i sin klass så jag hade inga förhoppningar om att han skulle gå vidare. Döm om min förvåning när han blev klassvinnare och gick vidare till BIR (best i rasen) för shettisarna. Att ha gått till BIR-ringen var jag mer än nöjd med och var nu återigen beredd på att vi skulle åka ut. Återigen dominerade min lille prins och gick och blev BIR och var därmed välkommen till BIS ringen där Best in Show-ponnyn skulle utses. Jag vågade nästan inte tro det när en efter en av alla fina ponnyer åkte ut och Casanova tillslut stod där som BIS-vinnare. Vilken känsla! =)  Han fick återigen 42p med raden 99888. Vi är mer än nöjda!

Extra roligt var att tre av Casanovas avkommor visades. Rocky, som är två år, är inne i en växtfas som inte är helt till hans fördel så vi blev mer än nöjda med hans 37p. Han skötte sig verkligen exemplariskt. Fyraårsvalacken Billy fick 38p och visades fint av sin ägare. Slutligen Bella, två år som fick fina 39 p och blev champion unghäst bland shettisarna, verkligen jätteroligt! Vi säger stort grattis till Linda, Sophie och Johanna och tack för att ni tar hand om dem så fint. Nedan ser ni bilder på dem alla.

Augusti är en mycket fullbokad månad. Vi har kvar en utställning, Casanovas generalmönstring och Ofrades premiering. Vår uppfödning Benny har också hunnit säljas till ett fantastiskt hem, lägger in mer om detta framöver.